Patlıcan oturtma

Standard

PATLICAN

 

Bu yemeği yapmak çok basit ama aaah yeni başladığımda yemekleri Dukan’a uygun düşünmek ne de zor gelmişti.O yüzden özellikler yeni başlayanlara fikir olsun.Genellikle tüm sebze yemekleri aynı mantıkla pişiyor.

 

Evre: Seyir (protein+sebze),Güçlendirme

Malzeme: 3 patlıcan

                     300 gr tamamen yağsız parça etten çekilmiş kıyma

                    salça (biber ve domates)

                    tuz

                    1 orta boy soğan

                    domates -yeşil biber

 

Patlıcanları halka halka doğrayıp tuzlu suda en az 1 saat bekletin.(Bekletemezseniz sorun yok ancak bazı patlıcanlar acı oluyor ,acı suyunu atmakta fayda var).Halkaları ince keserseniz daha çabuk pişer.

 

Bir kapta yemeklik doğranmış soğan+kıyma+salçayı az bir su ekleyerek kavurun.Soğanlar yumuşamaya yakın altını kapayın.

 

Başka bir kaba 1 sıra patlıcan dizip üstüne kıyma harcı serin.Tekrar patlıcan dizip geri kalan kıymayı dökün.Patlıcanların üstüne tam gelecek kadar su ekleyin.Domates biberle de süsleyip kısık ateste pişirin veya bu yaptığınız yemeği fırın tepsisine dizip fırına da verebilirsiniz.Arada suyunu kontrol edin.Henüz pişmediyse su ilave etmelisiniz.

 

Yanında cacıkla süper oluyor.Afiyet olsun.

.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s