Dukan usulu krem şanti

Standard

Strawberry-Jell-O-and-Cream-Cake_front_page_image734491_347942258650681_1851816353_n

 

Soldaki foto Dukan sitesinden…Benim sıkma aletim onlarınki kadar şov yapmama izin vermedi:) İdare edin artık:)

 

Evre: tüm evreler

Malzeme: 2 yumurta beyazı

                        1 çimdik tuz

                        6 kaşık süzme light yoğurt

                        3-4 kaşık toz splenda

                        2-3 kaşık süt tozu

 

Light yoğurdunuzu birkaç saat boyunca süzdürerek süzme yaoğurt elde edebilirsiniz.Bunun için,makarna süzgecine 2 kat kağıt mutfak havlusu koyuyorum ve yoğurdu içine döküp bekletiyorum.(6 kaşık için 1 büyük kase yeterli oldu).Süzülen suyu da atmayıp,çorbaya katıyorum .

 

Süzme yoğurdunuzu elde edince içine 2-3 kaşık süt tozu ve tatlandırıcınızı ekleyin.(damak zevkinize ve yoğurdunuzun ekşiliğine göre)

 

2 yumurta beyazını dikkatilice ayırın.1 damla bile sarı bulaşmamalı.1 tutam tuz ekleyip mutfak robotunda en yüksek hızda çekiyorum.Çok katı bir köpük haline geliyor.

 

Bu köpüğü plastik veya tahta bir kaşıkla yoğurda katın.Tamamen karışamıyor.Yoğurt çünkü çok katı.Ama sıkma aletiyle sıkarken de karışıyor.Merak etmeyin.Bu karışımı 1-2 saat buzdolabında bekletin.

 

Sonra sıkma aletine kremanızı koyup tatlınızın üzerine sıkın.Güçlendirmeciler için çilek üzerine sıkmak pek hoş olur:)

 

Yumurta beyazı burda,yoğurdun hafif bir kıvam almasını sağlıyor.Taş gibi süzme yoğurt yumuşacık oldu.

 

Bol proteinli ve zerre yağ içermeyen krem şantimiz hayırlı olsun:)

.

 

 

 

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s