Hafif Jöle

Standard

Dukancan arkadaşım Esra’nın sık yaptığı bir tarif.Adı neden hafif jöle?çünkü pek bişi yok içinde.Süt bile sulu:)

Soğuk soğuk pek iyi oluyor.

Evre: Atak dahil her evre

Malzeme: 1 bardak light süt

                     1 bardak su

                     2 yemek kaşığı tatlandırıcı

                     1 yemek kaşığı toz jelatin

                    1 tatlı kaşığı kakao veya kahve  (şart değil)

                    İsterseniz 2-3 damla aroma

 

Süt+su +jelatin ve tatlandırcıyı birlikte pişirin.Çok kaynamasına gerek yok.Jelatin erisin yeter.Katılaşmasını da beklemeyin.Su gibi olacak ama bir kaç saat sonra donacak.

Bu ölçülerle 3 büyük veya 4 küçük kase çıkıyor.Kaselere karışımı koyduktan sonra bir miktarıyla kakao ezip içine döktüm.Kakao ağır geliyor dibe çöküyor.Yerken 2 renkli jöleniz oluyor.İsterseniz ters çevirin ,sunumunuz farklı olsun.

jöle

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s