Ekşili Pazı Çorbası

Standard

pazıcorba

Ekşi ve hatta acı sevenler bu çorbayı denesin.

Bizim vede çorba diye pişer ama çok sulu olmadığından yemek de diyebilirsiniz tabii.

 

Evre:Seyir (Protein-sebze),güçlendirme,koruma

Malzeme: 1 bağ pazı

                     1 kuru soğan

                      4-5 sarımsak

                      1-2 tatlı kaşığı zeytinyağı

                     biber-domates salçası (iki de olursa güzel oluyor)

                     Güçlendirme ve korumada yarım fincan kırmızı mercimek.Seyirde yok.

                     Tuz-biber-limon tuzu

 

Sarımsak ve soğanı yemeklik doğrayın,yağda çevirin.

Pazıyı ince ince doğrayın,tencereye katın. Mercimeği ekleyin.üstüne gelecek kadar su ekleyip kaynatmaya başlayın.

Pişmesine yakın salçanızı tuzu ve minik bir parça limon tuzunu ekleyin.Hep beraber birkaç taşım kaynadıktan sonra servis yapabilirsiniz.Arzu eden pul biberle yiyebilir.Afiyet olsun:)

.

 

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s