Cevizli Ekmek (tatlı veya tuzlu)

Standard

cevizliekmek

Güçlendirmede iyi ki fındık fıstık ceviz hakkı verildi tam yağlı peynir yerine..Valla o kadar arıyordum ki, o kadar eksikliğini hissediyordum ki….

Cevizli yulaf kepeği ekmeği yaptım .Sade ekmek yaptığımda da ekmeğimin arasına ceviz koyuyorum:) Cevizli ekmeğe tatlandırıcı koyarsanız tatlı kurabiye oluyor.

Evre: güçlendirme-koruma

Malzeme: 6 kaşık yulaf kepeği

                    1 pkt kabartma tozu

                    6 yumurta beyazı (bir sarıyı üzeri için ayırabilirsiniz)

                   bir tutam  tuz veya tatlandırıcı (ben her bir kaşık kepek için 1 kaşık splenda koyuyorum)

                   6 kaşık süt tozu (süt tozumyok derseniz der değil ama o zaman yumurta sayısını 4 e indirin)

                   120 gr ceviz içi (yani 3 günlük peynir hakkınız-1 kaşığa 20 gr ceviz iyi geliyor.)

TÜm malzemeyi karıştırın.İsterseniz üzerine yumurta sarısı sürün..6 parça halinde tepsiye koyun.180 derecede ısıtılmı

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s