Tavuk Tajin_Dukan’dan

Standard

Tajin,Fas ve Cezayir’de kullanılan bir çeşit kabın adı.Bizim güvecin derin olmayanı.Merak edenler için:

http://www.gurmerehberi.com/yemek-kulturu/bilinmeyen-tatlar/tajin-nedir/

Dukan’ın bugünkü menü önerisinde bu yemek vardı ve hımmm dur bakiim ilginç olabilir,dukancanlarla paylaşayım dedim:)

Evre: Seyir sebze+protein

Malzeme: (4 kişi için)

                      1 soğan (kıyılmış)

                      100 ml su

                      2 büyük tavuk budu

                      1 tatlı kaşığı ras el hanout (bir Fas baharat karışımı:eşit oranlarda karıştırılmış toz  tarçin+pul biber+zerdeçal ve zencefil)

                       yarım tatlı kaşığı zerdeçal

                      1 demet kıyılmış maydanoz

                       tuz

                      2 dolmalık biber

                      8 yumurta

                     1 tatlı kaşığı maya

Fırını 230 derecede ısıtın.

Soğanları yanmaz tavada su ile kavurun.

Tavuğu,baharatları,tuz ve maydanozu ekleyin.Suyu da ekleyerek yaklaşık 40 dakika pişirin.Arada gerekirse su ilav edin.Piştiğinde biraz suyu olmalı.

Biberlerin çekirdeklerini çıkarıp közleyin.

Tavukları ve biberleri küçük parçalara kesin ve birbirine karıştırın.Soğumaları için bir kenara bırakın.

Yumurtaları ve mayayı birlikte çırpın.Tavuklu karışımı ekleyin.Kaba alın.Kabın üzerine bir folyo geçirin ve birkaç yerinden bıçakla delik açıp fırına koyun.

15-20 dakika pişirin (arada pişip pişmediğini kontrol edin.)

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s