Közlenmiş Patlıcan Çorbası

Standard

Bu çorba henüz kafelerde yapılmaya başlanmadı diye biliyorum.5 yıldızlı otellerin afili restoranlarında boy gösteriyor ancak.Normalde tabii ki kavrulmuş un ve krema konuluyor ve muhakkak ki daha nefasetli oluyor ama olsuuun.Dukancılar da geri mi kalsın?Biz içmeyelim mi bu çorbadan?

Evre:seyir protein +sebze

Malzemeler: Közlenmiş patlıcan (1 küçük kase-sulanınca çok çoğalıyor)

                          yarım bardak ligt süt

                          yarım bardak light yoğurt

                         su veya et suyu

                        tuz-karabiber

                        1 yumurta sarısı

Közlenmiş pantıcanı tencereye koyup üzerini kaplayacak kadar su veya et suyunu koyun.Blender ile ezin.Kaynatın.Tuzunu karabiberini ekleyin.Kaynayınca üzerine sütü dökün,arkasından yumurta sarısıyla çırpılmış yoğurdu da ekleyin ,fazla kaynatmadan servis yapın.Bol karabiberle içmeyi çok seviyorum.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s