Dukanella_benim tarif

Standard

Bu Dukanella (çakma nutella:) nın sanırım en az 5 çeşit yorumu vardır.Kepeklisi-kepeksizi-yumurta sarılısı-beyazlısı-yumurtasızı vs vs…Ben de kendi yaptığımı paylaşayım :

Evre:Seyir (seyirde hergün yenebilirse de saf protein etkisini yükseltmek amacıyla ogünlerde tolere besin tüketmemekte fayda var)

Malzeme: 1 yumurta sarısı

                    2 yemek kaşığı süt tozu

                    1 tatlı kaşığı yağı azaltılmış kakao(%10 yağlı)

                    çeyrek çay bardağı süt

                    1 yemek kaşığı toz tatlandırıcı

 

Süt dışındaki tüm malzemeleri karıştırın.

Sütü damla damla dökerek kıvamı kontrol edin.Bir anda çok sıvı hale gelebiliyor.Eğer biraz sıvı gözüktüyse gözünüze,buzdolabında 1-2 saat kalsın katılaşıyor.Yine de çok sıvı derseniz 1 yemek kaşığı daha süt tozu ilave edin.

Kakao koymayarak beyaz çikolata da elde edebilirsiniz.

1-2 saat bekletilmiş dukanellayı yemek daha güzel oluyo:)

Dukanellayı ister kreplerinize,keklerinize sürün isterseniz de buz kalıplarına koyup buzlukta dondurun ve çikolata yapın kendinize:)

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s