Yengeç Köftesi_Dukan’dan

Standard

Bugünki bana menü önerisinde Yengeç Köftesi vardı.Sık sık yapacağım bir yemek olmayacağı kesin.Ama özellikle saf protein günlerinde insan nasıl da değişik birşeyler arıyor ya da özel günlerede sofraya değişik mezeler koymak gerekebiliyor.

Çok fazla baharat kullanılmış.Baharat oranlarıyla oynayabilir,zevkimize uygun hale getirebiliriz.

Evre:Atak,seyir saf protein günleri kısacası her evre

Malzeme:2 bardak rendelenmiş yengeç eti

                    1 yemek kaşığı mısır nişastası

                     az limon suyu

                     1 yemek kaşığı toz kimyon

                     2 yemek kaşığı kıyılmış kişniş sapı(taze kişniş Türkiye’de hiç görmedim)

                     1 tatlı kaşığı zerdeçal

                     1 yemek kaşığı toz zencefil

                     1 çırpılmış yumurta sarısı

Yumurta dışındaki malzemeleri karıştırıp yoğurun.Buzdolabında 1 saat bekletin

Fırınınızı 200 derecede ısıtın.

Köftelerinizi küçük toplar haline getirin

Yumurta sarısına bulayıp,yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.   

5 dakika pişirin.            

 

 

 

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s