Ispanaklı Yumurta

Standard

Sabahları ne yiyorsun ekmeksiz reçelsiz kahvaltı mı olurmuş diyorlar.Mesela bunu yiyorum:) Kocaman bir tabak…Doyma da göreyim:)

Tarif ilginç mi?Hiç değil.Ama fikir olsun,akla gelsin dedim.

 

Evre:Seyir protein+sebze

Malzeme:ıspanak

                   soğan

                  yumurta

                  baharat

Soğanları mümkün olduğunca küçük kesip yanmaz tavaya alın biraz su ekleyip yağsız kavurun.Suyunu çektikçe yine azar azar su ekleyin.Bir anda çok su eklemeyin yoksa haşlanmış soğanlarınız oluyor:)Kavrulmuş değil.Arzu ederseniz günlük 1 tatlı kaşığı z.yağı hakkınızı da ekleyebilirsiniz.

Yumuşadığından emin olunca tavaya doğranmış ıspanakları da alın.Kapak kapatın arada sırada çevirin.Çok su salarsa kapağı açık tutun.

Ekstra not:Ispanakları pişirdikten sonra tekrar ısıtmayın derler.O yüzden hemen kullanmakta fayda var.Yok eğer bolca kavurduysanız dolapta birkaç gün saklayabilirsiniz ama o zaman soğuk tüketin.Mesela sarımsaklı yoğurtla karıştırarak yiyebilirsiniz.

Neyse efendim,ıspanaklar sıcak sıcak tavada.Kaşıkla göz göz yer açıp da top top yumurtaları kırmaktır normali ammaaa bu şekilde olunca hem çok sarı yenilecek hem de hani nerde bu sarılara banmaya taze ekmek:)

O sebepten dolayı 3-5 yumurtanın beyazını ıspanağa katıp çevirdikten sonra 1 tüm yumurtayı da en üstüne kırıyorum yüzeysel karıştırıyorum ki sarısı üstte kalsın.Sos hesabı:)Yoksa kocaman tavanın içinde o sarı kaybolup gidiyor.

Biber-tuz artık canınız ne isterse katın misler gibi yiyin 🙂

 

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s