Közlenmiş Patlıcan Çorbası

Standard

Bu çorba pek alışkın olduğumuz bir tat değil.Henüz kafelerde de göremedim.Hala 5 yıldızlı otellerin afili restoranlarında arz-ı endam ediyor kendilerini.Aslı tabii ki daha nefasetli.Kavrulmuş un ve bol krema var içinde.Ama olsuuuun.Dukancanız diye bu lezzetten uzak mı kalalım?Hele ki patlıcan yağ yakar denmiş,zayıflama bitkisi denmiş,hiç patlıcan yenmez mi?

evre: seyir protein+sebze

malzeme: küçük bir kase közlenmiş patlıcan (Çok kullanmayın,sulanınca hacmi çok fazla artıyor.Şaşırırsınız.)

yarım bardak light yoğurt

yarım bardak light süt

tuz-karabiber

1 yumurta sarısı

su veya et suyu (yağsız)

Közlenmiş patlıcanı tencereye koyup üzerine suyu ilave edin ve blender ile ezin.Kaynamaya başlayınca tuzunu karabiberini ve sütü ekleyin.Hemen ardından yumurta sarısıyla çırpılmış yoğurdu da ekleyip fazla kaynatmadan servis yapın.Bol karabiberle çok iyi gidiyor bana göre.Afiyet olsun.

 

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s