Dana Ciğer Külbastı

Standard

Geçen yıl neden bilinmez hep tavuk ciğeri yapmış yemiştim.Yeni yeni aklıma dana ciğeri düştü.Haftada 2 kere toplam 600-700 gr yiyorum sorun yok di mi diye sordum koçlara.Afiyet olsun dediler:)Koyun ciğerini de sordum Dukan koçluğa,yiyebilirsiniz dediler.E o zaman ben niye uğraşıyorum minicik tavuk ciğeri ile dedim ve kendimi ciğere verdim.Yapılışı son derece hızlı ve kolay.

Evre : Her evre

Ciğerleri kasaba dilim dilim kestiriyorum.Yaprak ciğer yapıyorlar yani.Tavayı kızdırıp bir yüzünü tam pişirmeden diğer yüzünü çeviriyorum.ilk yüzü bir daha sonra 2. yüzü bir daha.Yani 2 seferde değil 4 seferde pişiyorlar.Daha yumuşak oluyor ve yanmıyor.Fırın ızgarasında yapmak da mümkün ama tava bana daha pratik geliyor.

Tavada yapacaksanız,aynı tavaya 2. kez ciğer koymayın.İlk seferde tavanın dibi sarıyor.Yani dibinde birikim oluyor.Yeni bir tava alın elinize veya tavayı yıkayıp kullanın.

Yanına da ince ince dilimlenmiş soğanlardan piyaz yapıyorum.Soğanları kıydıktan sonra tuzla ovuyorum çok az da kırmızı biber katıyorum.(Maydonoz da konulabilir ama ben sevmem.)Bana sorarsanız soğansız yemem ciğeri:) Saf protein günümdeysem çok az alıyorum soğanı.Ama sebze günümdeysem bol bol yiyorum.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s