Evre: atak-seyir (her evre)
Malzeme: 3 tavuk budu (haslanmış ve küçük parçalara ayrılmış)
2 kaşık (30 gr ) yulaf kepeği
yarım paket kabartma tozu
tuz+istenilen baharatlar
2 yumurta beyazı
taze soğan+dereotu+maydanoz vs. (Atak ve saf p günlerinde bu sebzeleri bir-iki dal olarak kullanın.P+S günlerinde ise bu miktarıları arttırabilirsiniz)
Bütün malzemeyi karıştırıp 5 dakika dinlendirin.
Altı kalın bir yanmaz tavayı iyice ısıttıktan sonra malzemenin yarısını içine dökün.Ateşi kısın ve tavanın üzerine kapak kapatın.
Birkaç dakika sonra pişip pişmediğini kontrol edin..Silikon bir spatula kullanmanızı öneririm.Bir yüzü pişince diğer tarafını çevirin.Dikkat: 2. taraf çok daha çabuk pişiyor.
Sıcakken tüketin,soğuyunca aynı lezzeti yakalayamazsınız:)