Tavuklu Börek

Standard

Evre: atak-seyir (her evre)

Malzeme: 3 tavuk budu (haslanmış ve küçük parçalara ayrılmış)

                     2 kaşık (30 gr ) yulaf kepeği

                     yarım paket kabartma tozu

                    tuz+istenilen baharatlar

                    2 yumurta beyazı

                    taze soğan+dereotu+maydanoz vs. (Atak ve saf p günlerinde bu sebzeleri bir-iki dal olarak kullanın.P+S günlerinde ise bu miktarıları arttırabilirsiniz)

Bütün malzemeyi karıştırıp 5 dakika dinlendirin.

Altı kalın bir yanmaz tavayı iyice ısıttıktan sonra malzemenin yarısını içine dökün.Ateşi kısın ve tavanın üzerine kapak kapatın.

Birkaç dakika sonra pişip pişmediğini kontrol edin..Silikon bir spatula kullanmanızı öneririm.Bir yüzü pişince diğer tarafını çevirin.Dikkat: 2. taraf çok daha çabuk pişiyor.

Sıcakken tüketin,soğuyunca aynı lezzeti yakalayamazsınız:)

 

 

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s