Hamsi Mücveri

Standard

Eveeeeet bu benim,diyet dışında da çooook sevdiğimbir mücverdir.Eskiden mücverin sadece kabakla yapıldığını zannederdim.Bu yüzden de kabak mücveri denmesine şaşardım.Halbuki mücver bir pişirme çeşidi imiş ve onlarca farklı malzemeden mücver yapılabiliyormuş.Esas tarifler mücverler yağda kızarıyor,burdaki tek fark yağsız,yanmaz tavada pişecek olması.

Evre: Her evre (atak ve seyirin her günü)

Malzeme:

250 gr kılçıkları ayıklanmış hamsi (küçük küçük doğranmış)

1 kaşık yulaf kepeği (şart değil)

1 çay kaşığı kabartma tozu

2-3 adet taze soğanın özellikle yeşil kısımları( ince ince doğranmış-atakta ve seyirin saf protein günlerinde soğanın miktarı 1 kaşığı geçmemeli)

tuz-istenirse pul biber

2 yumurta beyazı

Bütün malzemeleri bir kapta iyice birbirine karıştırın.Yanmaz tavada arkalı önlü pişirin.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s