Dukan Ekmeği

Standard

Evre: Tüm evreler

Malzeme:

8 kaşık yulaf kepeği

1 paket kabartma tozu

1 kase yağsız peynir (şart değil-şu ana kadar bulabildiğim en az yağlı peynir AKNAZ LIGHT.Yağ oranı % 2.5)

peynir kullanırsanız dere otu da çok yakışıyor.

kırmızı biber vb bahartlar da ekleyebilirsiniz.

Tuz hiç kullanmıyorum,peynir koysam da koymasam da.

7-8 kaşık light yoğurt

3-4 yumurta beyazı (1 inin sarısını üstü için ayırın)

Bütün malzemeleri karıştırıp vaktiniz varsa yarım saat dinlendirin.

Orta boy bir tepsiye yağlı kağıt serin veya silikon kap kullanın.

Ekmeğinizin üzerine isterseniz 1 yumurta sarısını sürebilirsiniz…Az bir miktar çörek otu serpebilirsiniz.(Resimde susam serptim çünkü korumadaki eşim için pişirdim bu ekmeği:))

Önceden 175 derecede ısıtılmış fırına alın ve ısıyı 150 dereceye düşürün.Üzeri kızarana hatta biraz kahveleşene dek pişirin.

Pişince daha ılıkken kaptan çıkarın aksi takdirde alt kısmı nemleniyor.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s