BALLI(SPLENDALI:)) ZENCEFİLLİ ÇİN TAVUĞU

Standard

                  

Evre:Protein+sebze

İsminin ballı olmasına bakmayın.Orijinali ballı da o yüzden:) Ama ben bal yerine tabii ki toz splenda koydum.Orijinalinden tat farkı olmadı ama bal daha bi sos gibi oluyordu ve rengini koyulaştırıyordu etlerin.Neyse artık:)

Malzemeler:

 

Kemiksiz tavuk budu

Soya sosu (Az tuzlu)

Toz splenda

Bolca soğan (yemeklik doğranmış)

Bolca dereotu

Bolca taze maydanoz

Toz zencefil

Tavuk butlarının yağını ayıklayıp 2 ye- 3 e kesin.Üstüne yarım kilo tavuk için 2 yemek kaşığı kadar toz splenda-yarım kilo soğan-1 tatlı kaşığı toz zencefil-1 yemek kaşığı kadar da soya sosunu bir cam kapta harmanlayıp mümkünse bir gün boyunca buzdolabında bekletin.Ama aceleniz varsa bekletme sürecini atlayın.

(Bu arada dikkat:Soya sosu günlük limit seyirde 1 yemek kaşığı..Ve bunun hepsini siz yerseniz başkaca tolere besin kullanmamanız gerekli.)

Bu karışımın tamamını tencereye alıp üzerini 2-3 parmak geçecek kadar su koyun ve suyunu iyice çekene kadar pişirin.

Piştiği zaman soğanlar nerdeyse erimiş,etler de liflerine ayrılabilir bir hale geliyor.

Servis tabağına alın.Üzerine bolca kıyılmış dereotu ve taze soğanın yeşil kısımlarını koyun.Bu son koyduğumuz yeşillikler olmazsa bence bu tarifin hiç tadı kalmıyor.Aslında dereotunu da pek sevmem ama bu tarife çok yakışıyor.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s